Taxi Antwerpen Airport

Professionele & exclusieve luchthavenvervoer
antwerpen airport entrance
antwerpen airport terminal

Info

Tag Antwerpen Airport
Adres Luchthavenlei, 2100 Antwerpen, Belgique

Omschrijving

De Internationale Luchthaven Antwerpen (Deurne) (ANR) bevindt zich op 5 kilometer van het stadscentrum van Antwerpen en is grotendeels gelegen op het grondgebied van het Antwerpse district Deurne. Daarom wordt in de volksmond nog vaak de vroegere naam Luchthaven Deurne gebruikt, ook bekend als ’t plein of vliegplein (sic), – van het Franse plaine. De luchthaven is eigendom van het Vlaams Gewest. De oppervlakte van het terrein bedraagt 190 ha.

De luchthaven wordt voornamelijk gebruikt als zakenluchthaven. Flying Group, de grootste zakenjetonderneming van de Benelux en Frankrijk, heeft er zijn hoofdkwartier en een onderhoudsloods. Verder zijn er ook privémaatschappijen zoals zakenluchtvaartmaatschappij Abelag actief. Er worden enkele reguliere lijnvluchten uitgevoerd, vroeger door VLM en sinds 2015 ook door TUI fly. Naast vliegscholen (Ben-Air Flight Academy (BAFA) en Europilotcenter) en vliegclubs, is er ook het Stampe en Vertongen-luchtvaartmuseum.

In 2017 maakten 273.130 passagiers van de luchthaven gebruik. De lijnvluchten zijn goed voor zo’n 55% van de passagiersaantallen, de lokale vluchten, trainingsvluchten en zakenvluchten elk voor zo’n 10 à 15% en de chartervluchten voor ruim 3%. Sinds 2015 is er een gestage toename van het aantal passagiers, maar een daling van het aantal vliegebewegingen.

Boek Taxi Antwerpen Airport

Scan de code